Lisa kwalificeert zich voor Nanjing 2014

10 september 2013
Posted in nieuws
10 september 2013 redactie

Lisa kwalificeert zich voor de Youth Olympic Games in Nanjing 2014

Wat een waanzinnig mooi seizoen voor Lisa met als bekroning, kwalificatie voor de jeugd olympische spelen in Nanjing 2014 (China). Lisa had al een heel sterk voorseizoen met een nationale titel en goud bij de Europacup van Polen. Hiermee plaatste ze zich voor alle 3 de titeltoernooien. In een tijdsbestek van 8 weken veroverde ze, zilver tijdens het EK in Tallin (Estland), won ze goud tijdens de EYOF in Utrecht en behaalde brons bij het WK in Miami (USA).

Lisa heeft zich uitstekend voorbereid op het seizoen. In december 2012 volgde ze een trainingsstage aan de Internationale Budo University in Japan. Daarnaast wordt ze al een jaar getraind en begeleid door een professioneel team van specialisten in hun vakgebied. Team Lisa bestaat inmiddels uit meer dan 10 personen. Deze mensen zetten zich op alle mogelijke manieren in, om Lisa haar sportieve droom te laten uit komen.

Wat die droom is.., ‘de beste judoka worden’.

Nanjing 2014

De jeugd olympische spelen is het mooiste sportevenement wat een jeugdige sporter kan meemaken. De echte olympische spelen, maar dan voor sporters t/m 18 jaar. Kwalificatie voor de jeugd spelen was vooraf het doel van het seizoen. Echter om deel te kunnen nemen moet je een medaille winnen tijdens het WK en de beste van alle Nederlanders zijn. Want er mag maar een meisje naar de spelen van alle gewichtsklassen. Dat is gelukt. Extra bijzonder is dat Olympisch judokampioen Mark Huizinga de chef de mission is. Huizinga was Lisa haar eerste bondscoach en haar voorbeeld in het judo.

Japan

In voorbereiding op de spelen zal Lisa in december opnieuw een trainingsstage in Japan gaan volgen bij de International Budo University. Het is ook Lisa haar examenjaar in 6 TTO op het Porta Mosana college. Want naast de sportieve ambities wil Lisa graag geneeskunde gaan studeren.

 

, , , , ,