EK Zilver voor Lisa

25 juni 2013
Posted in nieuws
25 juni 2013 redactie

De Europese Judo Unie noemde het; “Krachtig, verfrissend en positief judo”. Een mooier compliment kon er niet gegeven worden. “Zilver met een gouden randje” zo beschouwde bondscoach Véronique Akkermans de tweede plaats op het EK. Lisa vocht een sterk toernooi en is met deze medaille geklommen naar de tweede plaats op de Europese ranglijst.

Door haar 4e plek op de ranglijst, had Lisa een plaatsing afgedwongen. Hierdoor zou ze pas in de kwartfinale een top 8 judoka tegen komen. De categorie is echter zo sterk dat er weinig verschil is vanaf de nummer 8. De tweede ronde tegen de Israëlische Liebel. Dat was een verrassing. We hadden de Oosterijkse Lechner verwacht, die ook in Japan was tijdens de stage. Lechner werd echter in de laatste fase van de wedstrijd verslagen door Liebel. Een kleine aanpassing in de pakking zorgde ervoor dat de Israëlische niet gevaarlijk kon worden. Hierdoor kon Lisa geen ippon scoren, maar was er wel een veilige winst met yuko en doorgang naar de kwartfinale.

De kwartfinale tegen Chiara Carminucci. Het was deze Italiaanse die Lisa vorig jaar, in de tweede ronde, uitschakelde tijdens het EK. Nu was Lisa oppermachtig en won met ippon. In de halve finale wachtte Patricija Brolih, die verassend de nummer twee van de ranglijst Kovac versloeg. Ook Brolih moest er aan geloven en werd verslagen met ippon. De finale tegen de Hongaarse Gercsak was een spannende wedstrijd. Een mooi gevecht tussen twee toppers. Jammer genoeg werd de partij, die tot 20 seconde voor het einde gelijk opging, in het voordeel van de Hongaarse beslist.

Nu is alweer de voorbereiding begonnen voor de EYOF (European Olympic Youth Festival) op 18 juli in Utrecht en het wereldkampioenschap op 10 augustus in Miami.

Artikel EJU

Limburger 25 juni 2013

, , , , ,